ПЦУ у Святошинському районі м. Києва
Home
 

Діти

Діти – це Божий дар і благословення, велика радість і втіха, щастя та справжній скарб. Бог через дитину дарує батькам не лише продовження їхнього роду, а насамперед, можливість проявити батьківську любов, ніжність, особливу радість піклування, а в особі дитини — чистоту, безпосередність, довіру, щирість і безмежну можливість зростання та прояву талантів.

Найкращий приклад того, як потрібно ставитися до дітей, подав нам сам Господь Ісус Христос. Про це у Священному Писанні читаємо: «Приносили до Нього дітей, щоб Він доторкнувся до них; ученики ж не допускали тих, що приносили. Побачивши те, Ісус обурився і сказав їм: дозволяйте дітям приходити до Мене і не забороняйте їм, бо таких є Царство Боже. Істинно кажу вам: хто не прийме Царства Божого, як дитина, той не ввійде в нього. І, обнявши їх, покладав руки на них і благословляв їх» (Мк. 10:13 — 16).

У дітей дорослі можуть повчитися допитливості та наполегливості: «Просіть, і дасться вам, шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам, бо кожний, хто просить, одержує, хто шукає, знаходить, хто стукає, тому відчиняють» (Лк. 11:9 — 10). Діти показують, що життя — це все навколо, і воно прекрасне, а також, як можна радіти вже звичним для нас речам. А найголовніше — дитина щиросердно вірить. А як вона молиться! Дитяча молитва прекрасна у своїй простоті, чистоті та світлі, яке лине від самого дитячого серця.

Ось чому діти є такими важливими для Господа нашого Ісуса Христа. І саме тому Він ставить нам, дорослим, їх у приклад: «Істинно кажу вам: хто не прийме Царства Божого, як дитина, той не ввійде внього» (Мк. 10: 15). Як дитина, коли ненароком впаде або пораниться з необережності, шукає втіхи йдопомоги у своїх батьків, — так і ми маємо завжди шукати підтримки у Отця Небесного, бо всі ми — Його діти. І Він завжди як люблячий Батько з обіймами поспішить назустріч Своїм дітям, лишень побачить їх здаля.

Ми, дорослі,з Божою допомогою маємо виховати наших дітей, щоб їхні серця не озлобилися, а душі залишилися чистими.

Тож приводьте дітей до Господа, наставляйте у Божому слові, захищайте від зла, вчіть опиратися спокусам та гріху, і вчіться в них самі.

Off 

26/05/2024 This post was written by Categories: Новини Comments are off for this post